19 Aug.  Dover – Nieuwpoort

5 Uur opgestaan het was nog donker. Voor we eenmaal onder zeil lagen was het 6.15 uur (dit zijn nog Engelse tijden.)  Het vertrek uit Dover was duidelijk eenvoudiger dan de binnenkomst. Eenmaal uit de luwte van de krijt rotsen was er genoeg wind om te zeilen, doch hoe meer we de Franse kust naderden hoe hoger de golven werden.  De wind kwam van achteren, de shippinglane dient haaks over gestoken worden, dus dit waren geen ingrediënten om een snelheidsrecord te vestigen. De wind was bij vlagen een flinke 5 beaufort. We kozen om onder de banken door te gaan, dan langs de Trappegeer en via de Zuid Cyote richting Nieuwpoort in de hoop op wat vlakker water, maar mooi niet. Uiteindelijk om 16.00 uur liepen we Nieuwpoort binnen. Nadat de formaliteiten afgehandeld waren en het schip weer op orde was, zijn we eerst een lekker Belgisch biertje wezen drinken en dit met bitterballen. Wat konden we hier van genieten na drie maanden Engels spul.

19 aug Nieuwpoort bitterbal

3 Responses

  1. Gravin schreef:

    Wat zien jullie er nog top uit na zo’n lange zeereis. Lekker hè, Biertje en bitterballen. Fish and chips kwam vast jullie neus uit, haha. Goeie reis verder richting Nederland. Tip: ga niet al te snel, want het mooie weer komt er binnenkort weer aan, aldus mensen die daar voor gestudeerd hebben. Maar……niets veranderlijker dan het weer! Welterusten voor straks! Groetjes van Jan en Jans.

  2. Anneke Duiker schreef:

    Heerlijk weer een echt biertje en heerlijke bitterballen.Wat is dat dan even lekker smullen.Weer een stukje dichterbij.Het kan nu niet snel genoeg gaan om weer lekker thuis te zijn.Maar dit kan niemand jullie afnemen.Jullie hebben deze prachtige reis toch maar samen geflikt.Toppy Nu de laatste mijlen geniet er nog maar even van.

  3. Helma Hoekstra schreef:

    Wat een spannende tocht, en dan lekker bier met bitterballen. Nog een goede reis naar het einddoel. Zien jullie gauw weer. Groetjes Helma en Freek.