21 Aug.  Breskens – Stellendam  

Het was koud in – en buiten de boot. Dus de kachel maar even lekker aan. Ik ben nog even aan het puzzelen geweest om de stromingen goed te laten samenvallen, maar helemaal goed lukt dit nooit. We zijn nu weer in Nederland en gaan weer eens naar een Nederlandse winkel  om  de vruchtenhagelslag en de koffiefilters en andere echt Hollandse dingen te kopen en natuurlijk weer mijn Volkskrantje. Bijna geen wind als we de Westerschelde oversteken. In het  Oostgat komt er voldoende wind en zeilen we met een knik in de schoot  met zo,n 5.5 knopen over de grond gemeten. Halverwege gaat de stroom ook goed lopen en zo zeilen we naar het noorden . Na 4 uur lekker zeilen draait de wind weer achter ons en krijgen we weer zo’n vervelende koers. Dan komt er  ook nog een stormwaarschuwing binnen. Tineke is dat geschut helemaal zat. We doen dit nu al een paar dagen achter elkaar en zien alleen maar zee. Ze heeft gelijk en we koersen Stellendam binnen. Scheveningen moet maar even wachten. Morgen varen we niet uit wegens het slechte weer. Terwijl ik dit zit te tikken loeit de wind hier al met een dikke 7 Beaufort en regent het flink. Als alles goed gaat zeilen we zaterdag naar Scheveningen en komen we Zondag aan in IJmuiden en dan is de cirkel gesloten.

21 aug breskens 001

4 Responses

  1. Anneke Duiker schreef:

    Goedemorgen Koos en Tineke Wat heerlijk zal het zijn weer op Nederlandse bodem te zijn.En des te lekkerder smaken de nederlandse ingrediënten weer.En Tineke nog even volhouden hoor je bent er bijna.De laatste loodjes wegen het zwaarst hè.Jullie hebben het geweldig gedaan.Voor allebei een grote dikke pluim.En natuurlijk de Helena niet vergeten.WEL THUIS

  2. Kees en ineke schreef:

    Ha tineke en koos, wat een reis zeg. Geweldig dat jullie dit zo gedaan hebben en zeker dat je weer behouden thuis komt! En lekker he, die hollandse hagelslag. Hierop kunnen jullie nog een heel lange tijd terugkijken, en Helena ook…..
    Tot zondag?

  3. Gravin schreef:

    Ahoy Tineke en Koos,
    Welkom terug in Holland. Ik zeg altijd, Fryslân boppe, maar voor jullie geldt dus hi ha Hollandia. Ik zag de pinguïns in Breskens op de foto, daar heb ik er ook een paar van. Vind ik zo grappig. Blij om te lezen dat het jullie soms ook niet meezit. Want met de waterslang had Jan ook problemen en van de koffieprut explosie weet ik ook alles, haha.
    Ik heb weer heerlijk zitten lezen, maar ben heel blij, dat je eindelijk eens schreef dat Tineke wat muitte en het wel eens een beetje zat was. Mijns inziens zeer terecht. Want ik kan mij zo voorstellen, dat jij Koos, deze reis het toppunt van genot vindt, maar geldt dit voor Tineke als vrouw zijnde ook? Natuurlijk hebben jullie ontzettend veel beleefd en gezien en dat is uiteraard prachtig, maar toch wil ik graag eens horen of het een en al romantiek is. Jan zou dit ook wel willen zegt hij. Maar ik zie het niet zitten. Wel een hotelletje of een vakantiehuisje. Dus jullie snappen het wel, bal in huize Vd Linden, haha. Maar het wil natuurlijk niet zeggen, dat ik hartstikke trots op jullie ben en wij jullie zondag natuurlijk met vlag en wimpel zullen binnenhalen! Dikke kus van Jans.

  4. peter vader '' schreef:

    Hoi ,
    Koos en tineke, welkom in de lage landen. Zal wel weer erg wennen zijn de hollandse luchten en het weer. Hopenlijk duurt het heerlijke vrije gevoel heel lang, dat wij terug waren van 3 maanden oostzee landde ik pas met kerstmis. Welkom thuis, groet
    Peter en
    Marjan