4 juni Ford Augustus

 

Er waait een zuidoosten wind door het dal. Eindelijk de wind die we gisteren al nodig hadden. We gaan vandaag nog door de volgende sluis, ditmaal een 5 traps sluis zodat we aan de andere kant mooi luw komen te liggen. De sluis hier is een echte toeristische attractie drommen mensen komen erop af, wat het echt een gezellige boel maakt. Vandaag ga ik met Tineke een wandeling maken door de bossen op de bergen. Hans verzorgt de boot vandaag, inclusief José. De wandeling was weer prachtig. Het pad liep deels door een rivierbedding, die al of niet meer in gebruik was. Vaak sijpelde er een klein stroompje water opborrelend uit de grond, zomaar een maar meter over het pad om dan weer ergens in het niets te verdwijnen. Aan beide zijden van het pad soms hoog fel gekleude varens, die prachtig afstaken tegen de diep donkere bruine stammen van de torenhoge dennenbomen. Dit is echt een oerbos, waar ook de mossen zich in hun mooist gekleurde gedaantes laten zien en dikke dekens over omgewaaide stammen vormen. Dan weer berkenbossen waarvan de blaadjes glinsterden in het zonlicht. Toen we dit lad afgelopen hadden, liepen we over een breed pad waar ook fietsers over konden gaan. Na 5 minuten keken we elkaar aan en besloten hetzelfde pad van net weer terug te lopen om al dat moois in omgekeerde vorm nogmaals te aanschouwen. S-avonds zijn we met zijn vieren naar een restaurant gegaan waar mogelijk Wi-Fi zou zijn, doch dit was niet het geval. We lopen nu al 3 dagen achter met onze verslagen. Het internet hier is voor ons een probleem, maar we hebben lekker gegeten, waaronder Haggins, een voor de Schotten een lekkernij van gemalen ingewanden van een schaap. Onze eindconclusie was dat het best wel lekker is.

4 Responses

  1. Hugo schreef:

    Dapper hoor, Haggis eten!

  2. Gravin schreef:

    Wij genieten mee, hier regen en veel wind,gaan morgen naar Enkhuizen waar Rob en Wilma Heiblom ons ophalen om naar Zaandam tegaan te condoleance van Ron Bruin.

  3. Wilma de Bie schreef:

    Blijft leuk om jullie te volgen! Zowel van jullie reis op het water als de tochten over het mooie land. Groeten van ons

  4. Anneke Duiker schreef:

    Zoals ik het allemaal lees is het daar een prachtige natuur.En mannen het is natuurlijk weer gezellig hè met de vrouwtjes erbij. Genieten jullie maar lekker verder.Ik word wel een beetje jaloers hoor