16 juni Inverkip- Lamlash (Isle of Arran)

 

Hans en Jose kunnen  niet langer blijven liggen en staan om 6.00 uur op en willen er om 7.00 uur tussen uitknijpen. Doch Tineke en ik  wilden dit niet zomaar laten gebeuren en schoten snel onze kleding  aan om ze te kunnen begeleiden naar het station. We hebben ze op de trein gezet met gemengde gevoelens, Enerzijds  was het gezellig met zijn vieren  en de werkzaamheden konden verdeeld worden over 4 man, anderzijds met z’n tweeën is het ook heerlijk en hoef je geen rekening met de anderen te houden. Maar Hans in ieder geval bedankt voor de 4 mooie zeilweken die we samen hebben gehad.

Het was prachtig weer en we besloten lekker te gaan varen naar een kleine nederzetting op het eiland Arran om daar aan een moring te gaan liggen. Het werd inderdaad heerlijk zeilen, ongeveer  10%  van de tijd moest de motor bij. Tineke wees mij nog op het passeren van drie dolfijnen die in slagorde ons al duikelend voorbij gingen( sorry Hans ). Het is altijd weer een mooi moment als je een baai binnen loopt die achter een eiland verscholen ligt en zich dan in eens opent. Eenmaal achter de moring  hebben we de dinghy   opgepompt  om  naar de kant te kunnen.  We genoten weer van een prachtige avond.

3 Responses

  1. Lia van der Fluit schreef:

    Hoi Tineke en Koos,
    Ik ben er weer ff lekker voor gaan zitten om jullie mooie, leuke reisverhalen te lezen. Heel leuk en wat een prachtige foto’s. Enjoy…….

  2. Hans schreef:

    Wat die dolfijnen betreft ik ben naar de VVV geweest en heb ze uitgelegd dat we al vier weken in Schotland aan het zeilen zijn en geen vis laat staan dolfijn gezien hebben .De dame achter de desk nam dit zeer serieus en beloofde een triootje dolfijnen jullie kant op te sturen voor wat geld extra wilden ze ook wat kunstjes laten doen maar ik vond het wel mooi zo.
    Groetjes José en hans