31 Juli  Falmouth – Fowey  

 

Wakker worden aan boord gaat bij ons heel langzaam eerst horen we in de verte wat meeuwen krijsen , dan wat gewieg van passerende boten en dan een vraag van Tineke hoe laat het is.

We laten ons met het afgaand water uit de rivier spoelen dit kunnen we al zeilend doen . Onze volgende bestemming is Fowey als je op de kaart kijkt zie je alleen een riviertje wat in zee uitstroomt.

Ik had er ook een voorstelling van gemaakt een mooi meanderende rivier  met beboste oevers en misschien nog een nederzetting of iets wat daar op lijkt en dan een rustige nacht achter het anker. We zeilen op ons gemak de 20 mijl weg en ariveren om 18.00 uur aan de monding  maar wie schets onze verbazing als we verder varen zien we allemaal mooie gekleurde huisjes tegen de oever hellingen en wel een paar honderd moorings die bijna allemaal bezet zijn  . Verder op lezen we namen als Vergulde Anker , Harbour Inn ,Het Compass en nog meer van die nautische pub namen  in ieder geval een en al gezelligheid dit is duidelijk wat anders dan een bivak in de natuur. Maar gelukkig kunnen we ons goed aanpassen en gaan met de dinghy de wal op.

1 aug, Fowey 0171 aug, Fowey 016