26 Juni Kiel – Orth (Fehmarn)

De lucht is blauw, de zon schijnt en er staat een aardige bries. Zo zeilen wij de haven van Kiel uit. Na de Kielerbocht zetten we keurs richting Fehmar. Daar we plat voor het laken zouden moeten varen en de wind toch wel doorzet, in vlagen 27, knopen kruisen we deze keurs af. Later ook dubbel gereefd en de fok wat ingerold. Zo brengt de wind ons weer verder. Daar we de meeste havens in dit gebied al een keer gehad hebben kiezen we voor een nieuwe haven Orth. De aanloop is wat lastig maar we liggen. Gezien de wind nog blijft doorstaan doet het wat ongezellig aan want we liggen vrij onbeschut. We moeten morgen besluiten wat te doen. Morgen is het namelijk goed zeilweer en daarna komt de depressie die nu bij jullie ligt het weer hier bepalen. Het eiland is eigenlijk best de moeite waard. We zullen zien!!

3 Responses

  1. Marjan en Peter Vader schreef:

    Hai Koos en Tineke, wat is het weer leuk van jullie avonturen te lezen, we zien weer veel herkenningspunten, zelfs het vastliggen en in de prut zakken(wij bij Orthendorf), heel spannend allemaal. Goede vaart en veel plezier. Groet van Peter en Marjan

  2. wesseling schreef:

    Prachtig om jullie reisverhalen te lezen. Groet jullie bridgevrienden Sammo en Roelie

  3. Nico Pronk schreef:

    Ha die Tineke en Koos. Ik heb net jullie belevenissen uitgebreid gelezen. Prachtige verhalen, met hier en daar een spannend moment. Maar ja dat hoort erbij. Fehmarn daar hebben wij gezamenlijk goede herinneringen bij. 1998, weet je het nog? Wij zijn verleden week thuisgekomen, na een maand door Europa te hebben gezworven. Zaterdag naar Hoorn om de boot schoon te maken. De Berlingo van jullie stond er nog hoor. Veel plezier en wij blijven jullie volgen. Anneke en Nico.