29 mei Peterhead – Buckie

Twee uur voor laag water weg, dat betekent 6.00 uur opstaan (dit is 05.00 uur Engelse tijd). Koffie zetten en wegwezen. De bergen water voor de haven zijn al een stuk minder en even later varen we met een knik in de schoot om Rattreyhead heen. We hebben de stroom mee, dat resulteert in een snelheid van 8 knopen over de grond. We zijn in principe onderweg naar Banff, maar omdat het op het laatst zo lekker gaat, besluiten we door te gaan naar Buckie. We varen lekker achter de spie aan, het zonnetje breekt door en we verbazen ons over het prachtige  panorama wat aan ons voorbij glijdt. In de haven zijn we het enige jacht, een paar oude vissersboten en nog wat anders. De havenmeester staat ons al op te wachten en helpt ons bij het afmeren. Als we over de kade lopen zien we wat ons door een bewonderaar van onze boot al werd verteld. Een paar jaar geleden lag deze haven nog vol met vissersboten, er waten 3 scheepswerven en een hele straat met winkels en bedrijven ten behoeve van de visserij. Allemaal weg, triest hoor. Ze zijn hier dan ook geen fan van Brussel.

Wij zitten nu voor het eerst deze reis buiten zonder warmte-ondergoed en in een T-shirt. Er heeft zich een hogedrukgebied boven ons genesteld. Leuk maar dat betekent weinig wind. Misschien kunnen we morgen nog van een zeewindje gebruik maken. Nog slechts 40 mijl te gaan en dan zitten we in Inverness en hebben we het eerste deel van onze reis Oost-Engeland met Schotland alweer gehad.

buckie2

1 Response

  1. Anneke Duiker schreef:

    Wat een geweldige en spannende reis.leuk om alles te kunnen volgen.Ook lekker dat het beter weer word.Nog 40 mijl en dan kunnen jullie wachten op de vrouwtjes die vandaag beginnen aan de spannende reis naar jullie.Groetjes