30 mei Buckie – Inverness

Terwijl wij sliepen in de buik van ons schip zijn we weer 4 m in de diepte gezakt,  het was weer laag water. De zon stond al aan de hemel toen we opstonden en omdat er weinig wind stond willen we gelijk vertrekken. We maakten contact met de havenmeester, die had toegezegd  om de landvasten los te maken. Onderweg rustig gegeten en na een uur konden we weer zeilen. We moesten de snelheid er wel een beetje inhouden daar we in verband met het tij en stroming op tijd bij Inverness Firth moesten zijn. Dit was de laatste dag dat we in de folders beloofde dolfijnen nog aan deze kant konden tegen komen, dit is niet gebeurd. Vandaag zijn we op het meest noordelijke punt aangekomen 57 graden en 45 minuten : was bij Lossiemouth. Dit was ook wel te merken aan de koude dagen, op de twee laatste na dan. Ook zijn we onderweg een berg tegen gekomen waar op de top nog sneeuw ligt. Dit duidt toch wel op een arctische omgeving, verder zien we de heuvels (bergen ) steeds hoger worden. We komen op tijd in Inverness aan waar we twee dagen de tijd hebben om de boot schoon te maken voordat de dames komen.

6 Responses

  1. Nico schreef:

    Goed gedaan mannen. Ik ben trots op jullie. Echte zeemannen van het zoute water.
    Nu lekker uitrusten en de boot weer scheepsklaar maken voor de komst van de vrouwtjes.
    Wellicht nog een lekker bad en de baarden eraf. Nog heel veel plezier met z’n vieren en eh denk aan de rimpelingen op het water, je weet het maar nooit met zo’n monster in de buurt.
    Groeten Anneke en Nico

  2. Gravin schreef:

    Is mooi mannen ook wij zijn trots op jullie,en nu genieten van het kanaaltje!

  3. Hans van der Meijden schreef:

    Beste Koos, Tineke en Hans,
    Wij kennen jullie niet maar via Hans weten wij wat jullie plannen zijn.
    Nog 1 jaar en dan kunnen wij ook stoppen en lange reizen maken met onze v.d.Stadt 40. Jullie hebben een hele leuke website en we volgen jullie. Hopelijk zet de zomer door en hebben jullie wekenlang zomerszeilweer. Voor Hans, de hartelijke groetjes van je zus Lena. Ze volgt jullie ook via de site.
    Behouden vaart,
    Hans van der Meijden en Marga Doodeman

  4. Gravin schreef:

    Nu de meisjes aan boord zijn komt er wel nieuws wat jullie aan doen zijn he, wij liggen aan je lip Koos. In blijde verwachting de bemanning van de Gravin

  5. Nico Lansbergen schreef:

    Gaaf mannen. Die foto’s liegen er niet om. Nog maar zo kort op reis en nu al zoveel meegemaakt. Veel plezier en goede vaart. We volgen jullie.

    groetjes Annemarie en Nico

  6. Els schreef:

    Hallo luitjes leuk dat wij jullie kunnen volgen op deze site!!….. Zijn de dames veilig aangekomen?….. Groetjes aan mijn Zus en nog vele veilige/ leuke/ mooie/ spannende / en zonnige vaardagen toegewenst