1 juni Inverness

Dit is alweer de tweede dag dat we in Inverness liggen We proberen zo goed mogelijk links te rijden op onze fietsjes af en toe krijg  ik het gevoel dat ik baldadig bezig ben met dat links rijden, maar het blijft uit kijken. Wat ik ook toch nog wel wil zeggen ook namens Hans dat we het heel leuk vinden om reacties te krijgen op onze blog en Huig gecomplimenteerd met het moois wat je gemaakt hebt.

Terugkijkend op het eerste gedeelte van onze reis ben ik een tevreden man, er zaten wat spannende dingen in maar nog veel meer moois. De temperatuur was laag 10 – 12 graden dit vanwege het nog koude zeewater en de vele N en NO winden, ZW hebben we nauwelijks gehad, ook regen niet. Ons motto is slecht weer bestaat niet slechte kleding wel en dit klopt ook we zaten dik ingepakt             ( 3 lagen , mutsen , dikke kragen en handschoenen ) doch koud hebben we het niet gehad en ook de kachel heeft overuren gemaakt.

We hebben in dit eerst traject 701 mijl afgelegd, ons log staat nu op 17731 mijl, waarvan ongeveer 30 motoruren..Dus gelukkig nog heel wat zeiluren . Verder moeten we de spinakerval vernieuwen, er is een landvast kapot en er mmoet een nieuw blok op de overloop. Dit valt dus allemaal wel mee als je al zo lang vaart ( we varen natuurlijk al 10 jaar op onze boot).

Helaas hebben we nog geen dolfijnen gezien,( die trouwens in de brochures wel vermeld werden), wel bruinvissen, zeehonden, Jan van Genten, Papegaaiduikers en nog veel andere vreemde vogels . Maar we hebben onderweg wel prachtige nieuwe  kusten gezien met veel variatie en het leven aan boord was goed.

De havens na Whitby zijn wel lastig wat betreft aanloop bij bepaalde wind-sterkte en richting. Hier moet wel degelijk rekening gehouden worden met de keuze van de haven.

We hebben vandaag ook de boot schoongemaakt want Tineke en Jose komen aan boord , ze hebben ons al gemeld dat ze een mooie zeereis hebben gehad en ik hoop dat ze met de trein net zoveel mooie dingen van Schotland zien als wij hebben gedaan.  Het leven zal met z’n vieren aan boord wel anders worden maar we gaan het avonturen .

 

 

 

 

 

6 Responses

  1. Anneke Duiker schreef:

    Ja mannen het mannenleven is even voorbij.Maar de vrouwen brengen wel de gezelligheid aan boord toch.Genieten jullie daar nu maar van. Heel veel plezier samen vwrder.

  2. Gravin schreef:

    Onze reis, Uitgeest ,Texel,Harlingen wat ging er stuk stootwil,rits van hulk 3 spaken stuk van vouwfiets en wat. Op 50 myl veel plezier gr van af de Gravin

  3. m.vader schreef:

    Hallo luitjes, en ? zijn de dames al gearriveerd. We hopendat de reis mooi was. En nu met elkaar verder. Naar het reisverslag kijkken we uit, mooi verslag en foto’s. Wensen jullie een mooie vakantie en veel plezier. Gr. Peter enMarjan.

  4. Lia van der Fluit schreef:

    Komen wij terug van vakantie zijn de dames al vertrokken. Ik heb jullie geen gedag kunnen zeggen. Maar bij deze hele fijne tijd met veel zeilplezier.
    Groetjes Lia en Jan

  5. kees schreef:

    Nou koos, dat klinkt allemaal goed. Mooie kusten, nieuwe vogels en af en toe wat spanning op de lijn, wat moet een schipper nog meer!! ik had wel gedacht dat je het schoonmaken voor de dames had bewaard, maar je bent toch een gentleman…. veel plezier nog de komende dagen en we blijven je volgen!!!!

  6. Nico schreef:

    Mannen.
    Het is vandaag 3 juni en ik neem aan dat de ” duifjes” inmiddels zijn gearriveerd. Wij zitten nu op de boot in Hoorn om morgen met de camper richting Italië te gaan. De reis is met enkele dagen verlaat omdat Anneke haar identiteitsbewijs is zoekgeraakt. Morgen ochtend om 10.00 uur kunnen wij via de spoed procedure de nieuwe ophalen bij het gemeentehuis. Wij blijven jullie volgen hoor. Veel plezier en hou de boel heel.
    Groeten Anneke en Nico