25 Juni  –  Peel   railway

 

 

Om 9.30 uur vertrokken met de bus naar Douglas. We hadden een passe-partout gekocht zodat we in alle vervoermiddelen gratis konden reizen en dat voor 16 pond. Eindelijk zou ik dan een rit met een stoomtrein  maken nog wel met eentje uit 1874. Het geluid bij het opstarten en de fluit vind ik het meest fascinerende van een stoomtrein. De carrosserie van de wagons zijn nog helemaal van hout gemaakt en de manier van bouwen wijzen nog  duidelijk in de richting van de scheepsbouw. Al schuddend maakten we een tocht van een uur naar het zuiden van het eiland, daar aangekomen pakten we een bus terug naar Douglas. Na een korte wandeling stapten we in een elektrische trein uit 1899 en na een overstap gingen we met nog zo een de hoogste berg (621 m. ) van Mann op. Tineke vond deze trein  leuker,  de rit was heftiger meer schudden en de houten wagons waren nog mooier afgewerkt. De rit de bergen in was schitterend, soms leek het of we in een vliegtuig zaten zo gleed het panorama onder ons door.  Helaas was het uitzicht op de top er niet daar we letterlijk en figuurlijk in de wolken zaten. Wat ons was opgevallen op Man waren de vele oldtimers die hier rond reden en overal geparkeerd stonden. Het waarom werd opgelost toen we bijna van onze sokken werden gereden door een auto die op stoom reed. Toen we op de parkeerplaats kwamen waar al deze auto’s zich verzamelden werden we aangesproken door de chauffeur van deze auto en deze vertelde ons van een rally en de herkomst van al deze auto’s. We kwamen moe  maar voldaan weer op onze boot .

 

mann 025

 

 

5 Responses

  1. Anneke Duiker schreef:

    Hallo Koos en Tineke
    Wat is het toch geweldig mooi waar jullie allemaal door trekken En wat jullie meemaken. Een reis om niet gauw te vergeten.Het blijft leuk om jullie reisverhalen te blijven lezen.Ga zo door.Groetjes

  2. Aad Lansbergen schreef:

    Koos en Tineke,

    Ik ben gisteren terug gekomen van een 4 weekse vakantie en heb met veel plezier en soms jaloezie al die verhalen zitten lezen. Wat ’n heerlijke beleving en zeker bij het zien van al die echt plaatselijke (niet per-se toeristische attracties) bijzonderheden. Ook leuk die band tussen al die zeilers die er onderweg ontstaan.

    Geniet er nog maar heerlijk van en blijf schrijven en me lekker jaloers maken.

    Groetjes Aad

  3. Helma Hoekstra schreef:

    Hallo Tineke en Koos,
    Tussen alle voetbal wedstrijden en de clubkampioenschappen in, lees ik weer jullie mooie verslagen. Leuk om zo jullie reis te kunnen volgen. Nog veel vaarplzier.
    Groetjes Helma.

  4. Annie Beentjes schreef:

    Hoi Tineke en Koos,
    Heb net 5 bladzijden reisverslag gelezen. Geweldig, wat een prachtige reis tot nu toe!! Hoop dat het vervolg net zo mooi is.
    Wij zitten bij te komen van roerige weken; Vita Nova is verkocht, leeg geruimd en inmiddels vertrokken naar de nieuwe thuishaven Hooksiel…..
    Groetjes en heel veel mooie zeemijlen, Arie en Annie.

  5. Theo en Toos schreef:

    Wij zitten nog voetbal te kijken het is 1-1 Maar Ned. Gaat door geweldig gefeliciteerd met ciska doei Gr.toos en Theo