29 Juni   Howht  

 

We hadden gisteravond het gevoel van morgen gaan we een  naar een andere haven aan de zuid kant van de Dublin baai. Havenmeester niet geïnteresseerd en geen gegevens door gespeeld en duur.

Tijdens het opstaan zagen we de zon schijnen, drukte op haven, gepavoiseerde schepen en mensen verkleed als zeerover. Bij nadere informatie hoorden we dat het de jaarlijkse “Boot voor Hoop dag”  was. Op deze dag worden allerlei kinderen gezond , verstandelijk gehandicapt of minder valide door de leden van deze Yacht club op hun gepavoiseerde boten meegenomen, iedereen  is verkleed als zeerover. Op het water worden schijngevechten uitgevoerd door ballonnen met water te gooien of spuiten met waterpistolen en daarna worden ze op de wal nog geëntertaind. Wat hadden ze een plezier. Ons plan van gisteravond hebben we gelijk laten varen en zijn gebleven. Op straat  en het plantsoen naast de haven was het domein van Piper bands er was een of ander concours aan de gang. Ik wist niet dat de doedelzak hier in Ierland ook zo populair was. Al met al hebben we een bere gezellige dag gehad met prachtig weer. En dan op het eind van de middag nog die spannende voetbal wedstrijd in de pub .

 

ardglass- Howth 012

ardglass- Howth 017

3 Responses

  1. Anneke Duiker schreef:

    Ja dan blijf je natuurlijk nog een dagje liggen.Leuk om dit alles ook meegemaakt te hebben.En dan nog genieten van de voetbal.Deze dag kon niet meer stuk.Groetjes

  2. Gravin schreef:

    Ik geniet

  3. Lia van der Fluit schreef:

    Wat een leuke verhalen, en wat maken jullie veel leuke dingen mee. En natuurlijk de voetbal…. Zorg zaterdag voor een mooie plek achter de buis. Het is zo spannend.
    Groetjes van de fluitjes..