10 juli Kilmore Quay

 

 

Wakker geworden met een pijnlijke onderrug, onrustig geslapen en waarschijnlijk verkeerd gelegen.

Het was gisteravond gedurende de wedstrijd best gezellig doch daarna wat somberder er werden wat optimistische kreten gelanceerd zoals “We waren sterker”en ‘Nu blijft ons een afgang tegen de Duitsers bespaard”.  Hiermee besloten we deze avond , jammer!

Maar vandaag is het feest in Gilmore we gaan op de fiets naar een Agri  farm gebeuren. We wisten ook niet wat dat was maar het is een groot plattelandfeest,  schapen- , geiten- koeien- en paardenkeuring verder allerlei hippische  sporten voor jong en oud. Ook tractoren en landbouwwerktuigen prachtige techniek. Er werd een modeshow gelopen op en omgebouwde veewagen met gewone mensen als model. Verder een braderie, kermis en standwerkers. Tineke en ik hebben ons kostelijk vermaakt er heerste zo’n prettige atmosfeer. sÁvonds  werd er een vismaaltijd in het dorpshuis geserveerd, de vis werd gratis geleverd door de vissers en vrijwilligers maakte het klaar en serveerde het uit, de opbrengst is voor de gemeenschap. Tijdens deze maaltijd kwamen er twee mannen uit de politiek aan ons tafeltje zitten wat tijdens het gesprek bleek. Plots moesten ze weg daar ze een afspraak hadden met Gerry Adams . Later was er een optocht van de plaatselijke sport en toneelvereniging en nog wat andere verenigingen, twee oude trekkers en er reed ook nog een antieke BSA mee. Wij kwamen de twee mannen  uit het dorpshuis weer tegen en werden voorgesteld en moesten de hand schudden van Gerry Adams, toch wel bijzonder. Het eerste wat hij vroeg was hoe we ons voelde na gisteravond. Trouwens alle Ierse voetballiefhebbers  hoopten dat wij de finale zouden winnen.

10 Juli de Trekker10 juli Kilmore Quay 011

3 Responses

  1. Peter en Anneke schreef:

    Hoi Tineke en Koos. Wat maken jullie bijzondere dingen en ontmoetingen mee en spannende momenten. Leuk om dit allemaal te kunnen lezen. Groet Peter en Anneke.

  2. Hans en José schreef:

    Hallo Tineke en Koos

    Hier even een berichtje uit Herkingen . Geen wind dus Hans is lekker gaan fietsen. En ik heb een beetje gekuist. koos ik hoop dat het niet erg is met je rug , dat kun je niet gebruiken bij zo’ n mooie reis. Jammer van de voetbal hè . Maar jullie komen wel interessante mensen tegen.
    Groetjes Hans en José

  3. Frank schreef:

    Zo zo Gerry Adams
    Bijzondere vrienden maken jullie.
    Het beste met je rug en veel plezier samen :-))