22 Juli  Het Paradijs  

20m en 21 juli Scilly 030

Ik word wakker omdat het al warm is .Tineke heeft het  vluchtluik half open gezet en terwijl de boot langzaam om de mooring draait kan ik de oevers  in de spiegeling van het luik  vanuit mijn kooi als een film aan me voorbij zien gaan.

Mijn neus snuift  intussen de geur op van de afbak broodjes in de oven .Tineke heeft de tafel al gedekt ,dus snel mijn kooi uit ,kop onder de kraan en dan lekker eten. Wat een mooie start van de dag. De zon wordt al snel warmer gelukkig staat er een zacht briesje. We stappen in de dinghy en varen langs de strandjes om in de baai verder wat boodschappen te halen. We maken een zachte landing op het strand ,maken de dinghy vast en lopen langs subtropische bomen en planten naar de winkel. Terug bij de boot maken we het plan om tussen de eilanden door te varen over de nu nog droog vallende stukken doch als het straks hoog water is komt daar genoeg water te staan. Zo gezegd zo gedaan terwijl Tineke de navigatie op de plotter bijhoudt stuur ik op haar aanwijzingen de boot langs de rotsen . Het water is zo helder dat we de bodem tot 4 a 5 meter kunnen zien .We vinden weer een mooi plekje bij een wit strand waar we de boot weer aan een mooring leggen. Het was wel  een beetje spannend maar daardoor ook leuk . Intussen was het best wel warm geworden dus maar even lekker zwemmen al hoe wel het water toch wel fris is . Ik dacht dat de warme golfstroom hier ergen langs moest stromen waarschijnlijk heb ik het mis. Toen we de dagen hier voor aan mensen vertelden dat we naar de Scillys gingen zeiden ze allemaal dat het daar een paradijs  is. Na een dag als vandaag hebben ze helemaal gelijk.

 

 

1 Response

  1. Hans José schreef:

    Hallo Tineke Koos,
    We liepen achter met het lezen van jullie blog (niet alle havens hebben Wifi).
    De foto waarbij je op dat hek hangt doet ons sterk denken aan Anton H.
    Ook een redelijk vrij gevochten typ waar jullie beider onder tussen qua levens stijl wat van weg hebben.Dit bericht maak ik in de haven van Blankenberg waar ik met Jan en Jans ben.Zowel José als Jans waren niet amused over onze koers die we voeren,(tegenstroom,langetijd.Heet en een waggel koers.)We gaan straks wandelen op de promenade en dan zullen Jan en ik de plooien glad proberen te strijken met een gezellig terrasje.
    Wel we zijn alweer nieuwsgierig naar je volgende blog

    Groetjes José en Hans