27 juli Newlyn  – Falmouth  

 

Na de stroomkaarten bekeken te hebben was de conclusie dat we om 16.00 bij de kaap moesten zijn dan komt het allemaal goed. Tijd dus om te wandelen. Tineke was al vroeg opgestaan om te kijken of ze ergens een vers broodje kan kopen, dit lukte haar, dus nu wist ze al een beetje de weg. We liepen richting  Penzance door een mooi park en over een boulevard langs fraaie gebouwen een schitterende skatebaan .Wij vonden dit zeker de moeite waard. Het was mooi weer dus we vertrokken toen we weer aan boord waren de eerste 20 mijl was voor de wind en daar ik geen zin had om te spinakeren zette ik het groot zeil met een bulletallie vast en de fok op de boom zodat we rustig met een melkmeisje 4 a 5 knopen voeren.

Het was allemaal heel rustig dus zette ik weer een opera op ditmaal La traviata van Verdi, wat genoten we weer. Maar onder tussen was de wind ook minder geworden en zakte de snelheid naar 3 knopen we zaten dus in een dilemma , of de motor aan dan hoor je de muziek niet goed of de muziek aan en minder snel gaan we kozen voor het laatste. Toen de laatste klanken van Verdi waren weggewaaid Starten we alsnog de motor om de kaap te ronden we hadden inmiddels al een snelheid van 8 knopen over de grond .Even later motor uit en met een knik in de schoot naar Falmouth. Het was al 21.oo uur en het werd al een beetje koud en de wind begon aan te wakkeren nu opzoek naar een ligplaats . We kozen voor de Falmouth Marina omdat we alles weer wilden aan vullen. Het zag er vol uit , we wilde langszij een Fransman afmeren doch die begreep er helemaal niets van  en nam de landvasten niet aan. Ik verwaaide en moest opnieuw aanvaren , inmiddels was er een Engelsman bijgekomen en die zei dat we eerst het havenkantoor moesten aanroepen doch die antwoorde niet.

Daarna kwam er nog een malloot die zich voordeed als de havenmeester en vertelde dat alles vol was, intussen had een Nederlands Engelse vrouw zich ook met ons geval bemoeit en die keerde zich tegen die pseudo havenmeester. Ik was kwaad en voer weg  en heb een mooring opgezocht .  daar kreeg ik nog een kop hete soep over mijn handen dat kon er ook nog bij. Tineke maakte gauw nog een hap spaghetti  het was inmiddels 10.30 uur maar we lieten het ons voortreffelijk smaken . Dat we niet in een haven konden heb ik deze reis nog niet meegemaakt.

28 juli falmouth 014

1 Response

  1. Anneke Duiker schreef:

    Hallo Koos en Tineke
    Wat een geweldige reis verhalen en Koos voor jouw een dikke pluim voor het verslag van de reis.Het is erg leuk om alles te lezen.Verder nog heel veel vaarplezier.Groetjes