29 juli Falmouth

Het is aan mij de eer om voor vandaag een verslagje te schrijven.
Het was een rustige dag voor ons. ‘S-morgens ” storen” bij de Lidl, een kwartiertje lopen van de haven. Koos met een zware rugzak en beiden in iedere hand een boodschappentas. Weer voor een paar dagen vooruit denken, want de eerste dagen zullen we waarschijnlijk geen winkel tegenkomen. ‘s-middags zijn we naar het dorpje Falmouth gelopen, een promenade wandeltocht van ca. 25 minuten. Wel zwaar want het was berg op en berg af met een zon die weer lekker aan het branden was. Het dorpje was een en al watersport.
Uiteraard de haven, bars, restaurants en veel winkels. We hebben allebei nog een shirt gekocht en een ale gedronken. Tijdens het eten koken werd ik naar buiten geroepen door Koos. Vlak voor onze boot was een wedstrijdje bezig met authentieke bootjes. ( gaffel getuigd met topzeil ) Geinig om te zien hoe deze bootjes kruisend door alle boten manoeuvreerden, die aan de moorings liggen. Zelfs voor dat kleine stukje werd de spinacker gehesen door sommige boten. Nog even gekeken wat we morgen gaan doen, want we hebben wel weer zin om de volgende stap te nemen. We gaan lekker de River Fal opvaren en daar ergens een plekje vinden om te ankeren. Wel weer leuk.

29 juli Falmouth 002

3 Responses

  1. Helma Hoekstra schreef:

    Hallo Tineke en Koos,
    Hoer een groet uit Heemskerk

  2. Helma Hoekstra schreef:

    Helemaal verkeerd gespeld. HIER een groet uit Heemskerk, vandaag 1aug.
    En het was een mooie stranddag. Bij jullie ook een mooie paradijsje met leuke verhalen.
    We blijven je volgen, lieve groet.
    Gr. Helma en Freek .

  3. Gravin schreef:

    Hoi Tineke en Koos,
    Mooi verhaal Tineke. Vandaag zijn we samen met Hans en José van Vlissingen naar Colijnsplaat gevaren binnendoor. We wilden eigenlijk buitenom, maar het zat vanochtend potdicht van de mist. Vandaar binnendoor. Hans vertelde dat de river Fal en omgeving erg mooi zijn. Dus ben benieuwd naar jullie bevindingen. Vanochtend lagen we in de sluis naast een Bavaria 40 uit Noorwegen. Ik raakte aan de praat met de twee dames uit Noorwegen. Bleek dat ze al 4 jaar rond de wereld zeilden samen en nu via Nederland naar Noorwegen gingen, want zo vertelden ze, our account is empty. Ze waren echt overal geweest, maar rond Afrika was wel heftig. Ik zei dat ik veel respect voor ze heb en wenste hen nog een leuke tijd toe. Maar wel even gemeld, dat ze Zierikzee aan moesten doen, so nice. Ja, blijf ons eigen landje natuurlijk wel promoten. Lieve Tineke en Koos keep calm and carry on and most important enjoy. Xx