7 augustus Weymouth- Poole

Het belooft een zonnige dag te worden en dat komt mooi uit, want Lia en Ineke zullen met ons meezeilen naar onze volgende haven Poole. Eerst even langs de supermarkt en de havenmeester om te betalen en daar hoorde ik dat de brug niet om 11.00 uur open zou gaan maar om 10.00 en 12.00 uur. Gauw de meiden gebeld en zij stappen nu op nadat wij door de brug zijn. En ja hoor ze staan al te zwaaien met z’n vieren. Echt leuk! Hans en Jan gaan met de auto naar Poole en moeten nog een slaapplaats regelen voor de nacht. Koos gaat met de 3 vrouwen een mooie dag tegemoet. Het was de hele dag zon, de wind stond goed voor de spinacker, zodat de boot lekker recht bleef. Het werd een topdag! Lekker zonnen, lekker kletsen over van alles en iedereen en verwend worden door Koos met een heerlijk broodje. En bij aankomst in Poole werden we weer verwelkomd door de 2 mannen. Na een lekker biertje en het nuttigen van de gekregen etenswaren uit Heemskerk togen we op de fiets naar het stadje Poole. Van Jan hadden we gehoord dat het een kwartiertje fietsen was op de boulevard langs het water. Het was wel langs het water, maar een kwartiertje???? In Poole was het een drukte van belang. Bij binnenkomst was er een leuke meidengroep aan het dansen prachtig. Even zoeken naar het hotel Antilope en daar waren onze vrienden weer. Gezellig buiten in het hotel gegeten met de “gewone ” lokale mensen. Wij gingen dan ook voor het authentiek Engelse eten. De meesten namen de bekende pie, maar ik wilde wel eens iets anders proberen. Samen met Lia afgesproken dat we de gerechten zouden delen, en dat was maar goed ook, want kijk naar de foto met mijn bord eten: plak ham, 2 kaasjes, 2 stukjes brood, hele Amsterdamse uit, paar stengeltjes bleekselderij , bakje piccalilly, bakje soort gember en als uitsmijter in het midden 1 mooie rode appel! Als dat niet gezond is! We hebben weer heel wat afgelachen. Als afscheid hadden ze voor ons ook nog eens vuurwerk geregeld, helemaal top! Na diverse huggen en knuffels stapten we weer op de fiets om in het aardedonker weer terug te fietsen. We reden zelfs onze haven voorbij! Al met al een hartstikke leuk initiatief wat we zeer gewaardeerd hebben en waar we erg van genoten hebben. Dank aan Lia, Ineke, Jan en Hans!! 8 aug  weymouth voedsel (3)

7 aug  Weym.twee

2 Responses

  1. Helma Hoekstra schreef:

    Hallo Koos en Tineke,
    Die heemskerkers kom je toch ook overal tegen,wat een verrassing. Ziet er gezellig uit zo met z’n allen. We zullen de verhalen allemaal wel horen.
    Groetjes Freek en Helma en nog veel plezier.

  2. Gravin schreef:

    Hallo Tineke en Koos,
    Wat een geweldige verrassing van jullie Heemskerkse vrienden! Mooie verhalen weer, wij hoorden van een engels stel dat de zuidkust vrij duur is, maar zeer de moeite waard. Dat lezen we ook in jullie blog. Wij zijn vanmiddag (8-8) om 15.00 uur afgemeerd in onze thuishaven na 4 weken varen in Zeeland en de Belgische kust. Voor mij toch een hele prestatie, maar het ging goed. Van alles beleefd en gezien. Leuke kontakten en prachtig weer. Omdat ik behoorlijk zeeziek geweest ben op zee hebben we ervoor gekozen om binnendoor terug te gaan. Goeie keus, veel leuke mensen ontmoet. Drie dagen engels gepraat met Lynn en Richard uit
    Southampton en hen wat wegwijs in Holland. In Haarlem kwamen de kinderen langs, heerlijk bij Brinkma op de Grote markt op het terras gezeten, uiteraard met bitterballen. Samen met Tjeerd en Els Kingma teruggevaren vanaf Gouda, dikke pret en beregezellig! Morgen de spullen inpakken en de boot kuisen. Lekker naar huis met een heel goed gevoel. Jullie nog heel plezier en goede vaart. Liefs van Jan en Jans.