10 juni Oban – Crinan canal

 

Heerlijke nacht gehad aan de mooring. Af en toek zacht wiegend in de buik als er een boot voorbij kwam. Het regende  en langzaam kwam er wind. Om 12.15 was de havenmeester nog niet langs geweest en hebben toen de zeilen maar gehesen en het was leuk om zeilend van de mooring te vertrekken. Hoog aan de wind wisten we de baai te verlaten. Heerlijk gezeild met af en toe een stevige bui, maar daar zat gelukkig wind in. Het was leuk en spannend om tussen alle eilandjes door te manoeuvreren in verband met stroming en dieptes. We passeerden zelfs het paard van Marken, of iets wat daarop leek. Het laatste gedeelte gemotord tegen de wind in, maar het was toen gelukkig droog. We konden om 17.00 uur nog mee met de laatste schutting van de sluis naar het Crinan canal.

We werden hartelijk ontvangen door een charmante kordate  sluiswachtster in korte broek, die de touwtjes aannam en ons verder voorzag van informatie. Eend eten, wassen, borrelen en slapen.

2 Responses

  1. Anneke Duiker schreef:

    Wat leuk dat jullie zo genieten.Ja het weer is hier wel beter .Maar dat mag de pret niet drukken.Maar het paard van Marken is toch echt wel in Nedeland hoor.Wanneer gaan José en Hans terug? Ik hoop dat jullie nu ook kunnen genieten van de voetbal.

  2. Nico schreef:

    Ha die zeevarenden.
    Mooie verhalen lezen wij van jullie. Het weer mag dan wat minder zijn, maar jullie genieten wel ontzettend van de natuur van deze bijzondere reis. Wij zijn vandaag van Venetië naar het Garda meer gereden. Venetië is een heel mooie stad en wij hebben daar ook vanwege het warme weer veel met de kanaalboten rondgevaren. Prachtig ook om op deze manier de stad vanaf het water te bekijken. Vandaag gezwommen in het Garda meer en een stuk rond het meer gefietst. Vanavond Nederland met 5 tegen 1 zien winnen van Spanje, dus onze dag kan niet meer stuk. Nog heel veel plezier met het vervolg van jullie tocht. Groeten Anneke en Nico