2 juli  Wicklow –  Wicklow  

 

Eerst nog even lekker lopen langs de rivier en gelijk wat vers brood meenemen. De weersverwachting is ZW 4-5 we vertrekken om 14.00 uur met 2 reven.  De wind staat buiten flink door en de golven zijn hoger als verwacht. Ik verwacht een verbetering als we voorbij de Cliff zijn, doch niets is minder waar, het blijft een ruwe zee met af en toe 28 knopen wind over dek. We besluiten terug te gaan ( ik kan me dat maar een keer eerder herinneren) .We zijn met een gang van 8 knopen zo weer terug.

Eenmaal achter de pier is alles weer rustig tot dat de reddingsboot snel uitvaart  en even later een ambulance op de pier verschijnt, niemand weet wat. Na een poos komt de boot weer terug en politie erbij en iemand wordt in de ambulance gedragen. De reddingsboot vaart weer uit en er komt nog een ambulance. Achter af blijkt het om 2 zwemsters te gaan die door de stroom niet meer terug konden komen. De rust was nauwelijks weergekeerd of het bericht verspreidde zich dat de eerste  boot van de race”  Ronde van Ierland” in aantocht was. Deze race wordt om de twee jaar gehouden van uit Wicklow. De boot die als eerste ging finishen was een prachtige  Volvo Ocean racer van de vorige editie ( DE Rusland 1 ) die door de club met 6 vaste bemanningsleden gehuurd  kan worden en dan mochten er ook 10 leden van de club mee tegen betaling van 1000 Euro. Zo kan een droom werkelijkheid worden. We konden alles mooi zien en het was een lust voor het oog om dit zo vlak bij te zien varen. Voor  deze gelegenheid had ik gauw mijn 8 jaar oude Volvo Ocean Trui nog aangetrokken. Ik zei nog tegen Tineke elk nadeel heeft zo zijn voordeel, ik was blij dat ik dit allemaal kon meemaken. ’s Avonds werd er feest gevierd in het clubhuis. De binnenkomst van de wedstrijdboten gaat de hele nacht en ochtend door.

Wicklow 020

Wicklow 021

 

1 Response

  1. Hans schreef:

    Hai Koos enTineke,

    Zeg ik ben via de mail aan de weet gekomen dat de haven van Eyemouth deze week gesloten is voor alle vaartuigen, behalve bij nood gevallen.I.v.b.met bagger werkzaamheden het is maar dat je het weet .(J.Overmars?)
    We blijven je volgen