1 juli  Howth – Wicklow  

Wicklow 006

Het tij laat ons vandaag laat vertrekken,   om 14.oo uur gaat de stroom zuidwaarts lopen.

Het weer is weer mooi een strakblauwe lucht en een leuk briesje. We gaan eerst nog een Cliff wandeling maken. Jammer dat het alweer Juli is, de meeste planten zijn inmiddels uitgebloeid.

Maar alles is wel mooi groen.  Om 14.00 uur vertrekken we om 25 mijl te volbrengen in korte broek, doch als we de cliff voorbij zijn en de boot naar het zuiden sturen voelen we de koude noordenwind en de zon verdwijnt  achter het zeil,  gauw weer meer kleren aan. Spi op en zo steken we de baai van Dublin over  met een gangetje van 6 knopen. Prachtig  zeilweer  maar de laatste 1.5 uur moet de motor bij. Wicklow heeft een natuurlijke haven en we meren af achter de pier met lange lijnen.

Kinderen zijn heerlijk aan het zwemmen en duiken in het water en we zijn de enige gast, de leden zelf liggen aan moringen. Dit geeft een dorpse sfeer en ik moet aan vroeger denken.

Over de pier flaneren de mensen en wij moeten ettelijke keren vertellen wie de ontwerper en de bouwer van deze uitzonderlijke mooie boot toch wel zijn. Ik ben apetrots.

 

 

1 Response

  1. gerda kraakman schreef:

    He Koos en Tineke wat een mooie verhalen en prachtige foto,s. We genieten ervan. We hopen nog een hoop mooie verhalen te horen van jullie. Nog heel veel plezier verder. Xx Jaap en Gerda