24 Juli St.Marty’s  

 

Vannacht  voor het eerst achter het eigen anker geslapen . We hadden het anker om 5 uur ’s middags laten vallen en wel honderd keer gekeken en gecontroleerd of het goed lag . Om 8 uur durfden we het schip zelfs met de dinghy te verlaten om even in de stad te kijken. Om 10 weer aan boord en alles was nog prima .Toen we om 12.30 te kooi gingen leek het rustige nacht te worden. Het begon met een raar geluidje vanuit de ankerbak, ik draaide me om maar mijn gedachten waren bij de ketting in de ankerbak ,zou hij los schieten? Toen geratel , ik de kooi uit buiten was het aarde donker, met een zaklamp naar voren en heb toen een knoop in de ketting gelegd zodat hij nooit los kan komen.

Weer gaan liggen na 15 minuten weer een hard raar geluid, er weer uit. Heb toen een lijn buiten om van mijn voorbolders op de ketting belegd zodat deze lijnen de spanning opvingen .Toen werd het rustig en werd ik om 9.30 weer wakker. Met Tineke is het wat anders gegaan, tijdens de nachtelijke escapades stond ze me met raad en daad bij, doch het waakzame in haar deed haar weinig doen slapen. Terwijl Tineke eerst nog wel wat last had van de bewegingen van het schip is ze nu toch al behoorlijk in geslingerd en heeft ze daar gelukkig  geen last meer  van. Verder hebben we deze dag besteed aan internet zoeken want dit is hier een schaars iets. Ik heb nog geprobeerd vanuit het toilet gebouw contact te maken toen nog met een verlengsnoer naar buiten ,geen resultaat. Uiteindelijk zijn we in de bibliotheek terecht gekomen   en heb daar mijn weerberichten en windfinders  binnen gehaald en natuurlijk mijn Blog weer aangevuld ,foto’s plaatsen lukt niet  , ook nog in een paar pubs geprobeerd  . Vannacht gaan we weer vol vertrouwen achter ons anker slapen

 

3 Responses

  1. peter vader '' schreef:

    Hallo Koos en Tineke, we blijven jullie met veel plezier volgen. Daardoor kunnen we
    H.en J, JenJ ook volgen. Heerlijk dat zwerven van jullie. Goede vaart nog verder met veel mooi weer. Groet Peter en Marjan

  2. simon visser schreef:

    Beste ondernemers. Lees voor het eerst sinds een tijd jullie berichten weer. Ik lach me rot en denk, die wennen nooit meer hier in de prut plas die Markermeer heet. Koos z’n droom is in vervulling, want ik heb je wel meer over de Scillys gehoord. Lees ook dat Tineke haar evenwicht organen wel eens geteisterd worden, maar kijk eens wat een rijk mens je bent. Denk dat 85 procent van de zeilsport hier over l.lt en droomt maar kijk eens wat jullie nu meemaken, niet normaal. Dat vindt ik dan. We hebben ook foto’s van jullie gezien, en vinden dat jullie er goed uit zien. Niet sterk vermagerd van de stress of zo (geintje), het gaat jullie goed af en wij slurpen de verhalen op.
    Hier in Nederland hebben we ook een redelijke zomer, jammer alleen dat als het echt bokheet is, er vaak ook geen wind is. Nou lui behouden vaart, en de mooie zuidkust wacht op jullie. Groet Simon en Thea.

  3. Kees en ineke schreef:

    Ha koos en tineke,
    Wat een mooie verhalen zeg! Jullie maken zo wat mee, qua weer, omgeving, mensen die je spreekt. En natuurlijk zit er weleens een k tocht in…. Erg leuk om de verhalen te lezen en de foto’s te zien, zeker ook als je voor een mooie foto van de dolfijnen op handen en voetn te werk moet gaan! Doorgaan zeehelden…..