8 Juli Kilmore  

 

Vandaag lekker uitgeslapen  , eerst wat bootonderhoud en de  dieseltank weer bijvullen.

Echt Hollands weer hier in Ierland mooie witte wolken en een aangenaam briesje en natuurlijk de zon. We hebben gisteravond nog een monument bezocht hier in Kilmore. Hier staan alle namen vermeld van mensen die hier verdronken zijn voor de kust met zijn gevaarlijke onder- en bovenwater  priemende rotspartijen. Het  waren namen van mensen op  vroegere emigrantenschepen, ook getorpedeerde boten en gewoon zwemmers. Dan sta je toch even stil bij de vooruitgang in de techniek qua navigatie. Hier bedoel ik de GPS, kaartplotter en dieptemeter mee. Als je bedenkt dat ik gewoon tussen als deze obstakels  doorvaar en hoeken afsnij als dat mogelijk is zonder dat ik hier vaker geweest ben. Dit natuurlijk bij rustig weer, anders vaar je er met een grote boog omheen in verband met overfalls  en andere lastige stromingen. Je moet natuurlijk wel alert blijven. Het is hier kritischer varen als bij ons op de Noordzee.

Voor vandaag hebben we een kustwandeling op het programma staan, dit keer geen klif maar duinen (niet zo mooi als bij ons in Heemskerk )  we lopen dan westwaarts naar een soort Slufter een prachtig natuurgebied. Het pad was soms moeilijk begaanbaar en omdat we er ongeveer 3.5 uur overgedaan hebben wilden we terug met de bus doch bij navraag bleek die er niet te zijn. Dan maar liften de 4e auto stopte met 3 mannen er in. Ik liep naar de verkeerde kant van de auto om te vragen of we meekonden (stuur  rechts ) dus snel omgelopen we mochten aanschuiven. Tineke in het midden tegen een dikke mijnheer aan, ze deed haar best deze niet te raken.  Alras ging het over voetbal en toen ze door hadden dat we Nederlanders waren kon het niet meer stuk. Nederland zou wereldkampioen worden vonden zij, we werden voor de boot afgezet. Gelukkig want lopend hadden we dit hele stuk niet gered.

8 juli Kilmore 003

2 Responses

  1. Kees en ineke schreef:

    Ha koos en tineke, mooi al die ervaringen. En leuk ook dat comtavt met de plaatselijke bevolking en andere toeristen! Vanavond weer goed kijken en onze jongens aanmoedigen.. Veel plezier nog uit een mooi maar qua weer wisselend noorwegen

  2. De Gravin schreef:

    Bewaar je wel de brandstof bonnen en zet in je logboek waar je getankt hebt?