18 Aug.  Dover  –  dag 2  

 

Het begint alweer te kriebelen we willen gaan varen. Vandaag nog een  verwaaidag en morgen hijsen we de witte lappen weer omhoog en gaan we naar het continent, met name België. De weervoorspellingen zijn gunstig misschien wat weinig wind. Dit zal bepalen  hoe ver we morgen komen.

Hier sluiten we weer een stuk van onze zeereis af, namelijk de zuidkust van Engeland en we verlaten natuurlijk Engeland zelf. Inmiddels hebben we 1838 mijl op de teller staan. Als we terug kijken op de zuidkant dan moet ik als eerste zeggen dat dit wel het meest toeristisch is, dus een stuk drukker en ben je hier een van de velen. Maar het stuk voor Wight met zijn rivieren was prachtig. Helaas hebben we hier wat minder weer gehad maar ook niet echt slecht, de zon was er bijna altijd wel. Nu we eenmaal hier op bekend terrein zijn begint de drang naar het thuisfront  toch wel groter te worden. Vanmorgen was het 12 graden in de boot en dus heb ik de kachel maar eens aan gezet. Tineke bleef nog even in bed en terwijl ik het oude weekendbrood met een plak kaas erop en daar over heen plakjes tomaat in de oven zette, werd het snel weer behaaglijk en kon Tineke zo aan de ontbijttafel schuiven. Ja ik moet toch zuinig op mijn zeilmaatje zijn. We hadden een doos met 22 zeekaarten aangeschaft en laat nu net de laatste kaart er niet bijzitten dus die hebben we vandaag nog gekocht.

18 aug Dover 001

 

18 aug Dover 003

 

 

 

3 Responses

  1. Hans en José schreef:

    Hallo Tineke en Koos . De terug tocht is begonnen lees ik . Nu bij ons ook hoor . De kachel snort wel lekker maar de regen zit wel even tegen maar ja we hebben al zo veel mooi weer gehad. Vandaag van uit Medemblik naar Durgerdam gevaren . Nog nooit zo hard gevaren……….. Windje 6 en uitschieters naar 7 maar van de goede kant. Veel plezier met de terug reis.
    Groetjes Silver III

  2. gerda kraakman schreef:

    He Koos en Tineke de terugtocht begonnen. Wat een reis en avontuur. Nog heel veel
    Plezier. Dat jullie nog maar veel mooie dingen mogen zien. We zien ju.llie gauw in Nederland.
    Geniet er nog even van met u hopelijk beter weer.

    X Jaap en Gerda

  3. Hans en Ineke schreef:

    Hallo Tineke en Koos ,
    Wat een verhalen weer , voor jullie geniet nog van de eindtocht en hoop jullie snel weer te zien !

    Xx Hans en Ineke